10 könnyfakasztó szerelmes dal

(Molnár Anikó) A szerelem a legfurcsább és egyben a legjobb dolog a világon. Ha szerelmesek vagyunk, egyszerre éljük át a menny és a pokol szikrázó és sötét bugyrát. A szerelem azért izgalmas, mert olyankor kicsit tudatvesztett állapotba kerül az ember. A szerelem már csak ilyen, akkor is megríkat, ha közben boldog vagy. És a legjobb szerelmes dalok pontosan ezt az állapotot képesek felidézni.


Valentin-napi válogatásunkban olyan számokat hallgathatsz a szerelemről, amiktől tuti, hogy párás lesz a szemed. 

A halandó lány és vámpír srác tiltott szerelmét bemutató, modernkori Rómeó és Júlia történetet módfelett alátámasztották a korszerű filmzenék, így a listánk első helyén hallható Iron & Wine-szerzemény is.

A mostani 40-esek (velem együtt) minden hétvégén erre a dalra lassúztak sulis szerelmükkel, úgyhogy biztos most is szívesen merülnek el a 80-as években.

Az örök szerelmet kereső, kicsit pufi, kicsit öreg, néha túl sokat cigiző, és piáló Bridget Jones bár a harmadik rész végére révbe ért, férj és gyerek teszi teljessé az életét, én még élesen emlékszem azokra az időkre, amikor magányosan "ünnepelte" születésnapját és ezt a dalt hallgatta. Hogy imádtam érte!

Sade Adu személyisége és érzéki hangja szinte kiált a romantikus témák után. A By Your Side 2002-ben a VH1 legnagyobb szerelmes dala volt.

Ma már az egyik legkedveltebb szerelmesdal, születésekor azonban csak egy kötelező ujjgyakorlat volt. Történt ugyanis, hogy 1967. június 25-én, a világ első műholdas közvetítése alkalmából a BBC felkérte a Beatles-t, hogy járuljanak hozzá valamivel ehhez a különleges alkalomhoz. Hát, ez lett az eredménye.

Barbra Straisand és Robert Redford átütő erejű játéka és maga a történet, amelynek keserédes jelenetei mindig lepörögnek előttem, akárhányszor meghallom ezt a dalt.

Ez a dal is igazi jokerszám, hiszen 1965-ös születése óta több feldolgozása is született, és számos film betétdala is volt. Legnagyobb erénye, hogy sosem változtatták meg alapritmusát és hangulatát.

Bill Withers 1972-es slágerét, – mely számára igazi áttörést jelentett – azóta is rendre előveszik. Volt már többek között Michael Jackson, Joe Cocker, Nancy Sinatra-verzió is, nekem mégis az eredeti tetszik a legjobban.

Kevesen tudják olyan átéléssel, érzelemteljesen előadni Dolly Parton 1973-as slágerét, mint Miley Cyrus. Családban marad, hisz Miley, unokája Dolly Parton-nak.

Sokan nem tudják, hogy a Nazareth egyik leghíresebb dalát eredetileg az Everly Brothers vitte sikerre 1960-ban. Ettől függetlenül a skót rockzenekar előadása még most is könnyeket csal a szemembe.

Friss/ Zenészapró