35 millió egy plakátért

Iszonyatos pénzeket adnak a gyűjtők a rockvilág relikviáiért. Michael Jackson fehér flitteres kesztyűje, amelyet Victory című 1984-es turnéja alatt viselt a popsztár, 112 ezer dollárért kelt el egy szombati poptörténeti árverésen – írja az MTI a Heritage Auctions aukciósház közlése nyomán.

Egy licitáló 119 ezer dollárt fizetett egy ritka 1958-as koncertplakátért, amelyen a rock and roll olyan nagyságai szerepelnek, mint Buddy Holly, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis. A tarka plakáttal 16 zenész és zenekar három madisoni (Wisconsin állam) Big Beat-koncertjét reklámozták, a hangversenyen olyan nagy slágereket adtak elő, mint a Peggy Sue, a Great Balls of Fire vagy a Sweet Little 16.

Egy 1966-os fekete-fehér poszter, amely a Jefferson Airplane együttes egy San Franciscó-i koncertjéhez készült a pszichedelikus pop-art stílusában, több mint 11 ezer dollárért talált gazdára. Több mint két tucat licitáló harca tornászta a magasba a Bob Dylan egyik első nagy New York-i fellépésére hívó, kézzel írt 1963-as szórólap árát, amely így 4000 dollárra szökött fel.

Linda Ronstadt rockénekesnő emléktárgyainak egy csoportját 65 ezer dollárért adták el, a legdrágábban  – 35 ezer dollárért – Yamaha márkájú fekete zongoráját, amelyet San Franciscó-i házába vásárolt.

Friss/ Zenészapró