A rock lenyomta a popzenét 2020-ban

Az Egyesült Államok streaming szolgáltatóin népszerű dalokat elemezték műfaj szerint, hogy kiderüljön, 2020-ban mi volt a legnépszerűbb – írja a langolo.hu

A statisztikák szerint majdnem minden harmadik dal a hiphop / R&B kategóriába sorolható. A videós stream oldalakon a dalok 33,9 százaléka tartozott ehhez a műfajhoz, míg a csak audio streaming oldalon a dalok 30,7 százaléka. A műfaj népszerűségének növekedése nem csak az online zenei platformokon, de a fizikai eladásokban is megmutatkozott, nagyjából hasonló aránnyal (az összes megvásárolt lemez 28,2 százaléka).

A fizikai eladások, és a streaming szolgáltatók adatai szerint is a rock zene lett a második legnépszerűbb műfaj az Egyesült Államokban, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy a rockzene 16,3 százalékot, a pop műfaj pedig 13,1 százalékot ért el.

Érdekes azonban azt is látni, hogy nem az új, fiatal előadók aratták le a sikereket, hiszen a legnépszerűbb rocklemez a Queen Greatist Hits albuma, amit Elton John követ. A popzene ezzel szemben népszerűbb volt a videómegosztókon, a Youtube-on arányaiban több pop videót néztek meg.

Friss/ Zenészapró
Címkék: , ,