Csak július végén dől el, megtarthatják-e a nyár végi fesztiválokat

Szinte az utolsó pillanatig húzza a kormány a döntést, de most több érv szól amellett, hogy maradjon a tiltás – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A csütörtöki kormányinfón az augusztus 20-i ünnepségek lefújása mellett szó esett arról is, hogy a kormány tovább tárgyalt a az 500 fő feletti tömegrendezvények engedélyezéséről. Gulyás elmondta, július 29-én döntenek arról, lehetnek-e tömegrendezvények augusztus 15. után. Jelenleg több érv szól ellene, de megvizsgálják a szakma érveit is. Dolgoznak a támogatási rendszeren a veszteségek kompenzálására, ha később se lenne változás. Hozzátette: a helyzet bonyolult, mert sokan élnek a zeneiparban, a nagyoknak vannak tartalékaik, sokan azonban más munkát kerestek közben.

A kérdésre, hogy mi a különbség egy sokak által látogatott futballmeccs és egy zenei tömegrendezvény között, a miniszter azt felelte, utóbbi helyszínen a komolyabb alkoholfogyasztás miatt nehezebb a biztonságos távolságtartás.

A döntés azt jelenti, hogy a nyár végére meghirdetett fesztiválok (pl. Fishing in Orfű, Efott, SZIN, Kolorádó) szervezőinek alig pár hetük marad alkalmazkodni a helyzethez, ha végül nem tarthatják meg a rendezvényüket.

Friss/ Zenészapró