Hírek érkeztek Kiss Tibiről

A wmn.hu portálon készült egy hosszabb beszélgetés Balanyi Szilárddal, a Quimby billentyűsével, amelyben sok más mellett a frontemberről, Kiss Tibiről is beszélt.

A Quimby jövőre lesz 30 éves. Mondom: harminc. Normális helyzetben ilyenkor már lehetne tervezgetni a jubileumi szuperbulit, pl.10 évenként egy-egy koncert a Parkban, Aréna, fesztivál, Nagyszínpad – bármi, de most maga a jubileum ténye sem villanyozza fel az embert, a zenekart meg pláne: nem csak a Covid-sújtotta helyzetet kell megélniük, hanem azt is, hogy karizmatikus frontemberük hosszú időre kiesett a csapatból: Kiss Tibi elvonóra ment.

"Egyszer már volt Komlón tizenöt évvel ezelőtt az alkoholfüggősége miatt, de aztán sokáig úgy tűnt, szépen helyt állt"

 – meséli Szilárd az interjúban.

Sem a billentyűs, sem a zenekar többi tagja nem tarthatja a kapcsolatot vele, ez a terápia része, az úgynevezett izolációs szakasz. Mivel a frontember legutóbb másfél évet töltött Komlón, eléggé úgy néz ki, hogy a zenekarnak még egy ideig nélkülöznie kell őt – 2019 februárjában vonult be.

"Nagyon fura helyzet, hogy nincs frontemberünk, de a Quimby mégiscsak létezik, hiszen a zenekart hat ember együtt alkotja. És annak érdekében, hogy amikor Tibi visszatér, ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, aktívnak is kell maradnunk, miközben nem akarjuk a Quimby nevét sem elkoptatni, sem másra használni, mint amit jelent. Azon agyalunk épp, hogy ezt az évet hogyan éljük túl zenekarként, és hogyan tartsuk életben a Quimbyt – miközben mindenkinek van valami más projektje –, hogy másfél év múlva ne a nulláról kelljen újra felépíteni. Valamilyen módon Tibinek egy alkotó társaságba kellene bekapcsolódnia, amikor visszatér"

 – mondja a zenész.

Dalokat írnak – a felénekléssel megvárják Tibit, stream-koncertet terveznek, amelyen a frontember helyére egy-egy vendég áll be majd, és persze várják vissza a társukat, éppúgy, ahogy a közönség, mi is.

Mielőtt valaki kiakadna, Balanyi Szilárd elmondása szerint Kis Tibi maga adott felhatalmazást arra, hogy "kibeszéljék" őt: szolgáljon az esete példaként azok számára, akik fontolgatják azt, hogy segítséget kérjenek, vagy azoknak, akiknek ez még az eszükbe sem jutott… Kérjetek!

Friss/ Zenészapró