Lovasi: Inkább működjünk együtt

Lovasi András hétfőn egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban. Posztjában megfogalmazott egy olyan ötletet, amellyel kiszűrhető lenne a koronavírus az élőzenei rendezvényekről. „A fesztiválok betiltása helyett, az állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben”– kezdi javaslatát.

„Semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel. Aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az nyilván nem mehetne be a rendezvényre, akit a biztosabb, de lassabb teszt szűr ki, azt is viszonylag gyorsan ki lehetne emelni a tömegből, ezzel egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről, másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken, harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje, vagy egy esetleges, több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van” – írja a zenész.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, szerdán derülhet ki, hogy megtarthatók-e a augusztus végére tolt nagyrendezvények, vagy továbbra is 500 főben maximalizáják a koncertlátogatók számát.

Friss/ Zenészapró