Másfél napig hallgathatod Woodstock-ot

Kiadják ugyanis mind a 433 dalt, ami a legendás fesztiválon elhangzott 50 éve. A 38 lemeznyi anyag díszdobozos csomagolásban mindössze 1969 példányban jelenik meg, tehát igazi kuriózum lesz azok számára, akik hozzájutnak. Az ára sem lesz utolsó a tekintélyes kiadványnak, mintegy 236 ezer forintot kóstál majd.

A különleges kiadványon 276 olyan dal is helyet kap, amely sosem jelent meg hanghordozón, és a 38 cd-n kívül helyet kap még benne egy blue-ray, rajta a Wooodstock-filmmel, két poszter, egy ismeretlen szerző naplója, melyet a fesztivál ideje alatt vezetett, több fotó és egy könyv is a fesztivál egyik alapítójától. A doboz fából készül, vászonbetéttel, amelyet a színpad design-ja ihletett.

A 433 dal egyébként abban a sorrendben lesz a cédéken, ahogyan élőben is elhangzottak, többek között olyan előadóktól, mint Jimi Hendrix, a The Who, Santana, a Crosby, Stills, Nash & Young, Janis Joplin, a Grateful Dead vagy Joan Baez.

Nem ez az egyetlen mód, ahogy meg akarják vagy akarták ünnepelni a fesztivál félszáz éves évfordulóját: szerveztek egy új fesztivált is, de ezt az egyik finanszírozó lefújta a káoszra és szervezetlenségre hivatkozva, mire a szervező közölte, hogy márpedig ilyen nincs. 

Friss/ Zenészapró