PHIL COLLINS VISSZATÉR

(MTI) Phil Collins hétszeres Grammy-díjas zenész, énekes és dalszerző jövő júniusban kezdi meg európai visszatérő turnéját.

Az In The Air Tonight és az Against All Odds című slágerek előadója június 4-én, 5-én, 7-én, 8-án és 9-én lép színpadra a londoni Royal Albert Hallban, majd június 11-én és 12-én Kölnben, a rákövetkező héten Párizsban lép színpadra – írta a BBC News. Collins 2011-ben jelentette be visszavonulását, miután a kezében lévő idegek sérülése miatt már alig bírta tartani a dobverőket, tavaly azonban bejelentette, hogy európai turnéra készül.

A zenésznek ugyan valamelyest javult a kézügyessége, de elmondása szerint nem valószínű, hogy a dobok mögé ül a turné során. "Azt hiszem, csak énekelni fogok. Nem hiszem, hogy valaha is újra képes leszek úgy játszani, mint régen" – mondta a 65 éves előadó. Collins 15 éves fia azonban a jelek szerint méltó utódja apjának. "Nicholas még csak tanulja a dobolást, de már most fantasztikusan játszik" – büszkélkedett a zenész.

Collins tavaly már tett néhány lépést a visszatérés irányába, amikor jótékonysági koncertet adott a Little Dreams Foundation nevű alapítványa számára – ezen a fia is fellépett -, valamint két slágerét is elénekelte a 2016-os US Openen New Yorkban. "Azt hittem, hogy csendben vissza tudok vonulni. De a rajongóktól, a családomtól és a zenésztársaimtól kapott támogatásnak hála újra lángra lobbant bennem a zene és a színpad iránti szenvedély".

Friss/ Zenészapró