Woodstock Hendrix nélkül?

Tripla cd-s kiadvánnyal ünnepli a legendás fesztivál 50. évfordulóját a Warner Music. Az amerikai kiadó tényleg kitett magáért és a legkülönlegesebb, eddig rögzített formában még sosem hallott felvételek mellett egy 24 oldalas füzetke, valamint ritka fotók és feljegyzések is kerültek az ünnepi kiadványba. A 42 dalos zenei anyagba sok-sok előadó belefért, Jimi Hendrix azonban nem.

Pedig 1969. augusztus 18-án a legendás gitáros koncertje zárta a rendezvényt, s bár Hendrix emlékezetes woodstock-i koncertje több helyen is fellelhető, mégis csak furcsa, hogy a jubileumi kiadványban nem szerepel.

Az első két dalt előadó Richie Havens a sors különös játékából nyitotta meg annak idején a fesztivált: az eredetileg felkért Sweetwater együttes tagjait ugyanis a fesztiválra menet egy időre feltartóztatta a rendőrség, és mások is késtek a kialakuló nagy dugóban, így a rendezők Havenst kérték fel, legyen az első színpadra lépő.

Hallható még a válogatáson Tim Hardin, Arlo Guthrie, Joan Baez (ő hathónapos terhesen énekelt), Country Joe McDonald, Santana, John B. Sebastian (aki eredetileg nem szerepelt a fellépőlistán, de mivel nézőként ott volt, késések miatt mozgósították), Canned Heat, a Greatful Dead, a Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, a Sly & the Family Stone, a Who (előadták a My Generationt is), Jefferson Airplane, Joe Cocker (a Beatles With A Little Help From My Friendsét énekli), Ten Years After, a Band, a Blood, Sweat & Tears, a Crosby, Stills, Nash & Young, a Paul Butterfield Blues Band, valamint a Sha Na Na.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Friss/ Zenészapró