Malcolm kedvencei az új AC/DC albumon

Megjelent az AC/DC új, sorrendben 17. albuma, a Power Up – írja az Origo. A világhírű ausztrál rockzenekar hat év után dobott piacra új stúdiólemezt, amelyen a 2017-ben elhunyt alapító tag, Malcolm Young és gitáros testvére, Angus Young közös szerzeményei szerepelnek.

November 13-án, pénteken ...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Ezüstérmet kapott a Talamba New Yorkban

A különdíjasok között ezüstéremmel ismerték el a Talamba Ütőegyüttest New Yorkban – írja az MTI. A csapat a Manhattan International Music Competition elnevezésű megmérettetésen vett részt, amelyet idén a járványhelyzet miatt online rendeztek.  

A világ minden tájáról beérkezett, több száz pro...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Tarol a Quimby slágere

Talán nincs is olyan, aki ne ismerné a Quimby Magam adom című dalát. Varga Livius most elárulta, hogyan született és milyen élmény ihlette az emblematikus slágert.

A Dalszerzők Napja alkalmából összesen 68 dalszerző készített kisfilmet, hogy bemutassák szerzői munkájukat, pályafutások legfonto...

Friss/Zenészapró Elolvasom

John Lennon gyilkosa bocsánatot kért

Mark David Chapman, John Lennon gyilkosa bocsánatot kért a néhai zenész özvegyétől, Yoko Onótól 40 évvel a halálos lövések eldördülése után – írja a BBC alapján az MTI.

Chapman 1980. december 8-án este lőtte agyon John Lennont a házaspár New York-i otthona előtt...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Elhunyt a Kool & The Gang dalszerző-énekese

Elhunyt Ronald "Khalis" Bell, a Kool & the Gang egyik alapítója – írja az MTI. A világhírű amerikai zenekar énekese, szerzője szerdán 68 évesen halt meg Virgin-szigeteki otthonában, halálának okát nem közölték.

Bell 1964-ben hat társával (köztük fivérével, Roberttel) alapította a Kool & the G...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Lady Gaga az év előadója

A közönség nélkül megrendezett MTV Video Music Awards díjátadó ceremóniája New York közismert színhelyeiről jelentkezett be – írja a koncert.hu.

A "gálán", amelynek házigazdája Keke Palmer volt, Lady Gaga és Ariana Grande, a BTS, Taylor Swift, H.E.R...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Szerdán startol a Fekete Zaj Fesztivál

Augusztus 19-én kezdődik és négy napon át várja a komplex zenék kedvelőit a Fekete Zaj Fesztivál az idilli hangulatú Sástó partján, a Mátrában. A rendezvényt, a járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal és számos óvintézkedés bevezetésével teszik biztonságossá a szervezők...

Friss/Zenészapró Elolvasom