Ringo nagy szülinapi show-ja

Ringo Starr július 7-én lesz 80(!) éves. Ezt a jeles napot egy óriási bulival tervezi megünnepelni, mely egyben egy virtuális jótékonysági koncert lesz. A partin vendégei lesznek, – szintén virtuálisan – Sheryl Crow, Gary Clark Jr, Sheila E, Ben Harper – és természetesen Paul McCartney.

A show ...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Újra lehetnek 500 fős koncertek

Ma éjjel megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló kormányrendelet, amelyben sok egyéb intézkedés mellett szó van a „zenés, táncos rendezvényekről” is. Eszerint újra lehetnek 500 fős koncertek bel- és kültéren.

A rendelet azt írja:
A zárt helyen vagy a nem z...

Friss/Zenészapró Elolvasom

A koronavírus mentette meg Benkő Laci életét?

Ezt állítja az Omega 76 éves billentyűse, aki csak azért ment be a kórházba, mert félt, hogy elkapta a kórt, és leteszteltette volna magát. Szerencséje volt, a vizsgálat COVID-19-et nem, de más súlyos problémát talált nála – írja a Blikk.

Az orvosok azt vették észre, hogy ijesztően alacsony a ...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Vászonra viszik Whitney Houston életét

Hollywood rákapott az életrajzi filmekre: a Bohém rapszódia és Rocketman után most Whitney Houstonról terveznek egy hasonlót – írja a 24.hu

A 2012-ben elhunyt Whitney Houston életpályáját örökíti meg az egyelőre I Wanna Dance With Somebody munkacímen futó film, amelynek forgatókönyvét ugyanaz a...

Friss/Zenészapró Elolvasom

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar – szerintük – 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája továbbgondolta a dolgot: ők a közönségük szerinti legeslegjobb Metallica-nótát keresik – adta hírül a koncert.hu.

Ezt a mérkőzést egyértelműen az Enter S...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Törlést, szikét, zenét!

A sebészek körülbelül 80 százaléka zenére szeret operálni. Nem is gondolnád, mely zeneszámok a legkedveltebbek! Bee Gees vagy Red Hot Chili Peppers?

Operálás közben a sebészek inkább a csendesebb, nyugtató zenéket szeretik, például a Bee Gees – Staying Alive (Életben maradni) vagy a Queen – Ano...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Milyen színe van a zenének?

(impressmagazin.hu) A szinesztézia az érzékszervek összjátéka: az egyik önkéntelenül aktivizálja a másikat. Így lehet, hogy egy szimfóniának nem csak dallama, hanem színe, szaga, íze is lehet.

Ezt a jelenséget hívják szinesztéziának, ami egy olyan érzékszervi összjáték, melyet az emberiség mind...

Friss/Zenészapró Elolvasom