Zöldséget beszélnek

Egymást érik a nevükkel fémjelzett húsellenes kampányok, sorra nyílnak a vegetáriánus éttermek, s újabban már a szaktudomány is igyekszik kihasználni a híres emberek népszerűségét az egészséges életmód reklámozása érdekében. A zene.net összeállításából csemegéztünk:

Chrissie Hynde, a The Prete...

Zenészapró Elolvasom

Ozzy Osbourne Parkinson-os

Parkinson-kórt diagnosztizáltak tavaly Ozzy Osbourne-nál. A 71 éves énekes a Good Morning America c. műsorban jelentette be mindezt, családja körében.

Exkluzív interjút adott az utóbbi évek egészségügyi kálváriájáról Ozzy Osbourne és családja a Good Morning America tévéműsorban...

Zenészapró Elolvasom

Fej vagy írás?

A Queen együttes tiszteletére emlékérméket bocsátott ki a Királyi Pénzverde. Közleményük szerint a Queen az első brit rockegyüttes, amely egy érmén szerepelhet II. Erzsébet királynővel.

A pénzverde a Zenei legendák című új sorozata keretében örökítette meg pénzérméken a Queent...

Zenészapró Elolvasom

40 éves a Hair filmváltozata

A Hair a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozás talán legismertebb alkotása, egy korszak lenyomata, amelynek dalait milliók fújják kívülről. Milos Forman remekművét 1980. januárjában mutatták be Magyarországon.

James Rado és Gerome Ragni még 1964-ben kezdett el dolgozni a karakte...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Akikért a harang szól

1994-ben publikálta a Pink Floyd a zenekar történetének egyik legsikeresebb lemezét, a Divison Bellt. Az album a negyedszázados évfordulóra úgynevezett blue vinylen, azaz középkék színű korongon is megjelent.

Ahhoz képest, hogy  improvizációkból, jammelésekből indult ki a munka, és hogy Gilmou...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Elektromos autó a Sony-tól?

A Sony mindenki megdöbbenésére bemutatta Vision-S nevű elektromos koncenpióautóját a las vegas-i Consumer Electronics Show (Fogyasztói Elektronikai Show) keretében.

Az autóra 33 érzékelőt szereltek, köztük egy CMOS-érzékelőt és egy Time of Flight érzékelőt annak érdekében, hogy hajszálpontosan...

Friss/Zenészapró Elolvasom

65 gitár égett el

Akkor, amikor az ausztráliai bozóttűzben emberek halnak meg, maradnak otthon nélkül, amikor teljes állat- és növénypopulációk kihalásáról beszélnek, amikor a tűzoltók hősies küzdelmet vívnak a lángokkal éjjel-nappal, kicsit lelketlennek tűnhetünk, amikor elégett hangszerekről cikkezünk a The New Y...

Friss/Zenészapró Elolvasom

Zenészek akkor és most

Szenzációs fotómontázsokat készített egy ügyeskezű srác, melyeken híres zenészek láthatók fiatalon és jópár évtizeddel később. Némelyik montázs olyan jól sikerült, hogy csak meresztettük a szemünket. Tina Turner, vagy Cyndi Lauper például, mintha a saját lányát ölelgetné. Nézzétek végig ti is St...

Friss/Zenészapró Elolvasom